Home

 

Biografie

 

Agenda & Exposities

 

Archief

 

Gastenboek

 

Objecten

 

Schilderijen

 

Sitemap

Speciale Projecten

 

Staaldruk

 

Tekeningen

 
 

 

 

 

Welkom op de website van Jan van der Meulen

Schilderijen.

In de loop der jaren heeft Jan van der Meulen heel wat doeken vol geschilderd in een zeer herkenbaar kleurenpalet. Hoe verschillend de schilderijen ook zijn, door die heldere kleuren zijn zij toch meestal meteen te herkennen als een 'van der Meulen'.
Verschillende onderwerpen komen aan bod, waaronder als meest opvallende: alles wat met water, boten en schepen te maken heeft; dieren: vooral kippen en katten, vreemde futuristische, SF-achtige werelden, natuur, kinderen, etc.  Nooit zijn het stereotiepe fotografische weergaven van het onderwerp, maar weergaven van de manier waarop Jan deze ziet in zijn fantasie.
Op deze pagina kan je kennismaken met een aantal van die schilderijen; méér werken kunnen later bekeken worden in het archief. Kom binnen in de wereld van de verbeelding waarin alles mogelijk is. 

 

01. Water en schepen - 02. Dieren - 03. Vreemde werelden - 04. Natuur - 05. Science fiction? - 06. Spelen met kleur - 07. Geïnspireerd door kindertekeningen - 08. Archief schilderijen - 09. Recenter werk - 10. The colors of my mind -

 

Water en schepen

Inschepen in de boten van Jan is een feest voor de ogen.

   
   
   
   
   


Dieren

De dieren van Jan willen ons iets vertellen? Wat? Dat moet de toeschouwer zélf ontdekken

   
   
   
   

Vreemde werelden

De fantasiewereld is enorm groot - die van Jan is grenzeloos. Schilderijen om te bekijken en opnieuw te bekijken en om dan elke keer weer iets nieuws te ontdekken. Jóuw fantasie doet de rest.

 

   
   
   
   
   


NatuurDe vier seizoenen

   
   
   


Realiteit of science fiction?

van elk van deze werken gaat iets verontrustend uit

   
   
   
   
   

 

Spelen met kleuren

 

   
   
   
   
   

 

Geïnspireerd door kindertekeningen

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste wijziging op: 12-07-2013 16:08